Δευτέρα, 25 Μάιος 2015 11:40

Ρεπορτάζ - RideIt - Adventure Training Level 1

Γράφτηκε από
Όλες οι μάρκες μαζί!  Άλλο ένα Adventure Training Level 1 της σχολής ασφαλούς οδήγησης RideIt, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Όλες οι μάρκες μοτοσυκλετών, ήταν εκεί!

 

Ο Μάϊος επιφύλασσε ένα σεμινάριο Adventure Training Level 1 για τους φίλους της χωμάτινης οδήγησης Travel Enduro. Μοτοσυκλέτες που χαρακτηρίζονται ως on/off και μπορούν να κινηθούν σε χωματόδρομους, με αναβάτες που διψάνε για μάθηση ώστε να αποκομίσουν την μέγιστη απόλαυση από την οδήγηση της μοτοσυκλέτας τους.
Η εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκε στο γνωστό μας Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου όπου βρίσκεται και η έδρα της σχολής ασφαλούς οδήγησης RideIt.
Οι αναβάτες με κάθε μάρκα μοτοσυκλέτας, Aprilia, Honda, Yamaha, Suzuki, BMW, KTM, Husqvarna, ήταν παρόντες από νωρίς, για γνωριμία με τους εκπαιδευτές και έλεγχο των μοτοσυκλετών. Το σεμινάριο ξεκίνησε στις 11:00 με θεωρεία γύρω από τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό, την στάση σώματος, την επιρροή του βάρους του αναβάτη στην κινητική κατάσταση της μοτοσυκλέτας, αλλά και τρόπους που διευκολύνουν την οδήγηση.

 

Η συνέχεια περιείχε ασκήσεις ''εδάφους'' με κώνους, στους οποίους οι αναβάτες έμαθαν να στρίβουν σωστά, να τοποθετούν το σώμα τους και να οδηγούν την μοτοσυκλέτα με το βάρος τους, πιέζοντας τους μοχλούς που προσφέρει η μοτοσυκλέτα. Στόχος, η άνεση στον έλεγχο της μοτοσυκλέτας, ο απόλυτος έλεγχος και η απόλαυση, πάντα με ασφάλεια.
Μετά το μεσημεριανό διάλλειμα και το γεύμα στο εστιατόριο του Τεχνολογικού Πάρκου, ακολούθησε βόλτα στα βουνά της Λαυρεωτικής, με ασκήσεις σε επιλεγμένα σημεία. Μία στάση για ξεκούραση στο ''Χάος'' όπου βρίσκεται και χώρος πικ νικ, αλλά και η συνέχεια των ασκήσεων που έβαλαν σε τάξη όλα όσα διδάχθηκαν όλη την ημέρα, μας οδήγησε στο Τεχνολογικό Πάρκο, για την λήξη των ασκήσεων, αλλά και την απαραίτητη απονομή πιστοποιητικών παρακολούθησης.
Μία ευχάριστη ημέρα πέρασε χωρίς πτώσεις και προβλήματα, οι αναβάτες απόλαυσαν την εκπαίδευση και προετοιμάστηκαν για τις χωμάτινες βόλτες που ονειρεύονται.
Το πρόγραμμα της σχολής περιλαμβάνει δύο χωμάτινες εκδρομές για τον Ιούνιο που θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

 

Διαβάστηκε 2645 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Μάιος 2015 11:56

Newsletter

Χάρτα Οδικής Ασφάλειας

location form services faqs FacebookLogo
Location Φόρμα Εγγραφής Τιμοκατάλογος FAQS Facebook