Τετάρτη, 11 Φεβρουάριος 2015 09:41

RideIt - Χωμάτινη εκπαιδευτική εκδρομή στο Αλεποχώρι

Γράφτηκε από
Αγαπημένο Αλεποχώρι!  Είναι κοντά, και προσφέρει όλα όσα θα θέλαμε. Το Αλεποχώρι βρίσκεται στον Κορινθιακό κόλπο, σε μικρή απόσταση από τα Μέγαρα, αλλά εμείς καταφέρναμε να διανύσουμε 100 χιλιόμετρα πριν πατήσουμε στην παραλία του. Τα περισσότερα από αυτά, σε χώμα!

 

Το ραντεβού μας ήταν στο τουριστικό περίπτερο Χαϊδαρίου, στον Σκαραμαγκά, όπου και συγκεντρώθηκαν όλοι οι φίλοι της σχολής RideIt, έτοιμοι για την τετράωρη εκπαιδευτική χωμάτινη εκδρομή. Εκεί έγινε σύντομο μάθημα αναφορικά με τις πιέσεις των ελαστικών και την στάση σώματος κατά την οδήγηση, και με τον πλοηγό και ουραγό της σχολής, η ομάδα ξεκίνησε την βόλτα, από το Ποικίλο Όρος, μιας και οι αναβάτες σταμάτησαν μετά από... 100 μέτρα, ώστε να παρακολουθήσουν μάθημα σχετικά με το σωστό και ασφαλές πέρασμα νερολακκούβας και λάσπης. Οι εκπαιδευτές της σχολής έδειξαν τον σωστό τρόπο για αποφυγή πτώσης και οδήγηση με ασφάλεια, σε επιλεγμένο σημείο.

 

 

Το αυτοκίνητο συνοδείας S-Cross της Suzuki που ακολουθούσε ως υποστηρικτικό όχημα με εργαλεία αλλά και πράγματα των αναβατών, κατευθύνθηκε αμέσως στον Ασπρόπυργο ώστε να μας συναντήσει. Οι δώδεκα αναβάτες οδήγησαν πάνω από το Χαϊδάρι και είδαν την Αθήνα από ψηλά, σε μία όμορφη διαδρομή που δεν περίμεναν ότι υπήρχε εκεί. Η συνέχεια δόθηκε στον αγωγό του Μόρνου, σε ένα συνδετικό κομμάτι που πάντα είναι ωραίο στην οδήγηση, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Από τα τσιμέντα του Τιτάν, περάσαμε στην Παλαιοκούνδουρα όπου και ανεβήκαμε στα 1000 μέτρα υψόμετρο στο όρος Πατέρας, οδηγώντας σε μία από τις παλιές Ακροπολικές ειδικές διαδρομές. Λίγο παρακάτω, προς την Αγία Τριάδα, ο δρόμος είχε κατεβάσει αρκετές πέτρες και δημιουργήσει νεροφαγώματα που όμως δεν πτόησαν την ομάδα, αλλά ούτε το αυτοκίνητο που ακολουθούσε.

 

Ήταν όμως ώρα για στάση και ξεκούραση και τις απαραίτητες φωτογραφίες. Έπειτα, από το Καντήλι περάσαμε στα Μέγαρα όπου και έγινε άλλη μία στάση για μάθημα οδήγησης, αυτή τη φορά σε αμμόχωμα. Μέσα σε μία κοίτη ποταμού, οι αναβάτες διδάχθηκαν τον σωστό τρόπο για οδήγηση σε τέτοιο τερέν, αλλά και για ξεκόλλημα της μοτοσυκλέτας τους από την άμμο. Από εκεί, συνεχίσαμε στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής, από το Καλκάνι προς το Βαθυρέμα και τελικά στις Αιγιρούσες - δίπλα από το Αλεποχώρι. Και εκεί που όλα πήγαιναν μία χαρά, ο δρόμος άρχισε να ξετυλίγεται και να τυλίγεται στα ελαστικά των μοτοσυκλετών, μιας και η λάσπη - αυτό το ύπουλο στρώμα ενός εκατοστού, έκανε την εμφάνιση της. Κάποιες μοτοσυκλέτες με χαμηλά φτερά μπούκωσαν, και εκεί χρειάστηκε η συμβολή των λεβιέδων αλλαγής ελαστικών για καθάρισμα, ενώ σε κάποιες αφαιρέθηκαν τελείως τα φτερά, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν. Η ομαδική δουλειά και βοήθεια, έδωσε την λύση για μία ακόμη φορά, με τους ανθρώπους της σχολής να είναι πανταχού παρόντες, δίνοντας λύσεις και δείχνοντας παράλληλα τι πρέπει να κάνουμε τεχνικά σε μία τέτοια περίπτωση. Και μετά από λίγη ώρα, σύσσωμη η ομάδα βρέθηκε σε παραλιακή ταβέρνα να προετοιμάζεται για τον επερχόμενο χιονιά, απολαμβάνοντας τοπικές σπεσιαλιτέ και αναπληρώνοντας τις θερμίδες που έκαψε όλη μέρα!

 

Περισσότερες πληροφορίες: www.rideit.gr

 

Διαβάστηκε 2412 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Φεβρουάριος 2015 09:52

Newsletter

Χάρτα Οδικής Ασφάλειας

location form services faqs FacebookLogo
Location Φόρμα Εγγραφής Τιμοκατάλογος FAQS Facebook