Παρασκευή, 14 Νοέμβριος 2014 10:54

Ρεπορτάζ – Ride It Adventure Training Level 1

Γράφτηκε από
Μπήκαν οι βάσεις!Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε άλλο ένα σχολείο ασφαλούς οδήγησης από την σχολή Ride It, αυτή τη φορά για μοτοσυκλέτες Adventure. Το Adventure Training Level 1, προσέλκυσε τους αναβάτες που ήθελαν να μάθουν να ελέγχουν σωστά την μοτοσυκλέτα τους στο χώμα, να οδηγούν ξεκούραστα με πλήρη έλεγχο και κυρίως με ασφάλεια.

 

Οι αναβάτες που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της σχολής στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, παρακολούθησαν το θεωρητικό μάθημα σε αίθουσα με οπτικοακουστικά μέσα, από το οποίο διδάχθηκαν τις βασικές αρχές για όρθια οδήγηση και έλεγχο της μοτοσυκλέτας.
Μετά, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ακολούθησε το πρακτικό τμήμα του σεμιναρίου στο οποίο οι μαθητές έμαθαν να οδηγούν όρθιοι και να χειρίζονται με άνεση την μοτοσυκλέτα τους. Ακολούθησαν ασκήσεις με ανοιχτές και κλειστές στροφές που πραγματοποιήθηκαν λύνοντας όποια απορία. Μετά το μεσημεριανό διάλλειμα για φαγητό και ξεκούραση, οι αναβάτες ξεκίνησαν για μία διαδρομή 25 χιλιομέτρων στα βουνά της Λαυρεωτικής, όπου έγιναν πράξη οι ασκήσεις της ημέρας.
Εκκινήσεις σε ανηφόρες, κλειστές στροφές με ανηφορική ή κατηφορική κλίση, έβαλαν σε τάξη όσο έγιναν στο μάθημα, και η πράξη βελτίωσε τις ικανότητες του κάθε αναβάτη.
Οι εκπαιδευτές της σχολής ήταν από κοντά όλη την ημέρα, ξεχωριστά στον κάθε αναβάτη, κι έτσι, φτάσαμε στο τέλος του σεμιναρίου όπου και έγιναν οι απαραίτητες βραβεύσεις με πιστοποιητικά παρακολούθησης για όσους συμμετείχαν.
Θα ακολουθήσει σύντομα ανακοίνωση για δωρεάν χωμάτινη βόλτα προπόνησης πάνω σε όσα διδάχτηκαν οι αναβάτες, ως προετοιμασία για το επερχόμενο Adventure Training Level 2.
Πληροφορίες – Συμμετοχές: www.rideit.gr

 

 

 

 

 

Διαβάστηκε 2249 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Νοέμβριος 2014 11:02

Newsletter

Χάρτα Οδικής Ασφάλειας

location form services faqs FacebookLogo
Location Φόρμα Εγγραφής Τιμοκατάλογος FAQS Facebook