Τρίτη, 23 Σεπτέμβριος 2014 09:49

Ride It – Χωμάτινη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αρχαία Επίδαυρο

Γράφτηκε από
Τετράωρη και μονοήμερη!  Το Φθινόπωρο έχει μπει ημερολογιακά, αλλά ο καιρός καλά κρατεί ακόμη δείχνοντας καλοκαιρινές διαθέσεις. Γι’ αυτό σχεδιάσαμε μία διαδρομή που θα μας ξυπνήσει από την καλοκαιρινή ραστώνη, θα καλύψει την οδήγηση εκτός δρόμου, την οποία θα συνδυάσουμε με βόλτα σε ιστορικού ενδιαφέροντος μνημεία, αλλά θα κάνουμε και την τελευταία βουτιά μας για φέτος, σε μυστικές παραλίες!

 

Από τα Μέγαρα όπου θα γίνει η εκκίνηση, θα κινηθούμε πάνω από τα Γεράνεια, από τις Ακροπολικές ειδικές διαδρομές, θα περάσουμε από το Λουτράκι και την Ποσειδωνία, και από τα Εξαμίλια, θα περάσουμε στα Όνια και στην Καμαρέτα. Θα κάνουμε την στάση μας στο Αγιονόρι και από το Αγγελόκαστρο θα κατηφορίσουμε για το Λιγουριό και το θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Αφού δούμε τα αξιοθέατα, θα συνεχίσουμε την βόλτα μας για την Παλιά και Νέα Επίδαυρο, όπου και θα τερματίσουμε την διαδρομή μας σε “μυστική” παραλία που έχει πρόσβαση μόνο από χωματόδρομο, και μόνο από μοτοσυκλέτες off road ή αυτοκίνητα τύπου jeep.

 

Η εκκίνησή μας θα γίνει στις 09:00 το πρωί της Κυριακής 12 Οκτωβρίου από το βενζινάδικο της Avin – Goodys στα Μέγαρα, στο ρεύμα προς Κόρινθο (ραντεβού και τεχνικός έλεγχος, 8:30).

Συνολικά χιλιόμετρα διαδρομής: 170 (τετράωρη - 90)
Μαγιό και πετσέτες αναλόγως καιρού!

 

Η επιστροφή μας θα γίνει από ασφάλτινη διαδρομή, την κλασική παλιά εθνική Αθηνών - Κορίνθου.
Όπως πάντα, οι φίλοι αναβάτες που θέλουν να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους και να εντρυφήσουν στην χωμάτινη οδήγηση, να μοιραστούν με τους εκπαιδευτές τις αδυναμίες τους και να βελτιωθούν, θα έχουν την ευκαιρία τους μέσα στην ομορφιά της φύσης, πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα και την υποστήριξη των ειδικών.
Θα υπάρχει πλοήγηση και πλήρης τεχνική υποστήριξη από έμπειρους μηχανικούς, εκπαίδευση σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής, τεχνικές και οδηγικές συμβουλές.
Το κόστος βρίσκεται στα 25euro για την τετράωρη εκδρομή (Μέγαρα - Αγιονόρι) και στα 40euro για το σύνολο της διαδρομής, μέχρι την Επίδαυρο (οι τιμές δεν περιλαμβάνουν Φ.Π.Α.).
Απαιτείται πλήρης προστατευτικός εξοπλισμός (enduro ή τουρισμού) και μοτοσυκλέτα σε καλή λειτουργική κατάσταση με χωμάτινα ελαστικά* ενώ γίνονται δεκτοί και αναβάτες με ασφάλτινα ελαστικά επιπέδου Level 1 σε ξεχωριστό group.
Αναβάτες που θα έρθουν στην εκκίνηση χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό δεν θα γίνουν δεκτοί**

 

Πληροφορίες – συμμετοχές: www.rideit.gr


Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα
Η δήλωση συμμετοχής γίνεται συμπληρώνοντας την φόρμα εγγραφής στον παρακάτω σύνδεσμο:https://www.rideit.gr/index.php/component/smartformer/?formid=1

 

*Δυνατότητα ενοικίασης χωμάτινων ελαστικών από το κατάστημα ΡΟΔΑΜΟΤΟ
**Ρωτήστε μας αν χρειάζεστε εξοπλισμό

Διαβάστηκε 2536 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Οκτώβριος 2014 11:04

Newsletter

Χάρτα Οδικής Ασφάλειας

location form services faqs FacebookLogo
Location Φόρμα Εγγραφής Τιμοκατάλογος FAQS Facebook