Παρασκευή, 06 Ιούνιος 2014 10:55

RideIt - Εκδρομή στην Μυλοκοπή

Γράφτηκε από
Χώμα και μπάνιο μαζί!Έναν διαφορετικό προορισμό επιλέξαμε στην τελευταία μας χωμάτινη εκπαιδευτική εκδρομή. Αυτή τη φορά, στόχος μας ήταν η παραλίας της Μυλοκοπής, στον Κορινθιακό κόλπο, μία παραλία που έχει πρόσβαση μέσω χωματόδρομου που την καθιστά προσβάσιμη μόνο με μοτοσυκλέτες Adventure ή αυτοκίνητα 4x4. Αυτό από μόνο του ήταν μία πρόκληση, αφού μία παραλία που δεν έχει εύκολη πρόσβαση και – τέτοια εποχή ειδικά – δεν θα είχε κόσμο, ήταν ότι έπρεπε για να δροσιστούμε μετά από μία όμορφη βόλτα.

 

Κι έτσι, ξεκινήσαμε από τις Αφίδνες, για να καλύψουμε τα 200 χιλιόμετρα που μας χώριζαν από τον προορισμό μας. Πατήσαμε αμέσως χώμα, περάσαμε από την Ιπποκράτειο Πολιτεία στις παρυφές της Πάρνηθας, από τον Άγιο Μερκούριο για να φτάσουμε Αυλώνα, και από εκεί, να συνεχίσουμε από την πίσω πλευρά του βουνού. Στο Βούντημα, είχαμε ήδη καλύψει μέρος της διαδρομής, είχαμε δείξει πράγματα στους αναβάτες ώστε να οδηγούν πιο ξεκούραστα, και συνεχίσαμε για τις Ερυθρές. Από εκεί, στον Κιθαιρώνα, και μετά στα Βίλια, για καφέ και γλυκό. Το πρώτο σκέλος της διαδρομής έληξε στον καφέ, και οι υπόλοιποι αναβάτες συνεχίσαμε στον Πατέρα, για να δούμε από ψηλά την Ψάθα και το Αλεποχώρι να μας περιμένουν. Κατεβήκαμε παραλιακά, για να συνεχίσουμε στα Γεράνεια, αλλά τελικά, έχοντας διανύσει ήδη 120 χιλιόμετρα διαδρομής, επιλέξαμε να κινηθούμε παραλιακά, γνωρίζοντας παραλίες που έχουν δύσκολη πρόσβαση ή μέσω θαλάσσης.

 

Μας κέρδισε μία ανάμεσα στον Σχοίνο και τα Στραβά, στην οποία απολαύσαμε το μπανάκι μας σε πεντακάθαρα νερά, υπό τον ίσκιο των πεύκων που κατεβαίνουν χαμηλά.
Και μετά, συνεχίσαμε ξανά την βόλτα μας, πάλι από χώμα, μέχρι την Μυλοκοπή, όπου και τελείωνε και τυπικά η διαδρομή. Η κατάβαση στην Μυλοκοπή ήταν δύσκολη, τα 4x4 είχαν αγριέψει αρκετά τον χωματόδρομο, αλλά οι Adventure αναβάτες κατέβηκαν με άνεση και πάτησαν τους τροχούς τους στην άμμο.

 

Έπειτα, η ανάβαση ήταν μεγαλύτερο παιχνίδι, το οποίο αύξησε και η όρεξη μας για το επόμενο επίπεδο. Λίγα χιλιόμετρα μετά, στα Πίσια, τελειώναμε την χωμάτινη εκπαιδευτική εκδρομή μας έχοντας γεμίσει εικόνες, έχοντας περάσει όμορφα μία ολόκληρη ημέρα, με οδήγηση, συμβουλές, μπάνιο αλλά και καλό φαγητό.

 

Διαβάστηκε 3103 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Ιούνιος 2014 11:21

Newsletter

Χάρτα Οδικής Ασφάλειας

location form services faqs FacebookLogo
Location Φόρμα Εγγραφής Τιμοκατάλογος FAQS Facebook