Τρίτη, 01 Απρίλιος 2014 10:43

Ρεπορτάζ – Ride It Adventure Training Level 1 τον Μάρτιο

Γράφτηκε από
               Με την παρέα του GSMOTOCLUBΑυτή τη φορά, το Adventure Training Level 1 πραγματοποιήθηκε με την μεγάλη συμμετοχή του νεοσύστατου forum μοτοσυκλετιστών, GSmotoclub.gr. Η πολυπληθής παρέα συγκεντρώθηκε στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου όπου και παρακολούθησε το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης για οδήγηση off road.

Οι συνθήκες ήταν ιδανικές, με τον ήλιο να παίζει παιχνίδια με τα σύννεφα και την θερμοκρασία να διατηρείται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, όχι όμως σε σημείο επηρεάζει αρνητικά τους αναβάτες.
Μετά το θεωρητικό σεμινάριο με το οποίο ξεκίνησε το μάθημα, αλλά και τις απαραίτητες ρυθμίσεις σε χειριστήρια και πιέσεις ελαστικών, οι αναβάτες οδήγησαν στον χώρο όπου θα πραγματοποιούσαν τις ασκήσεις που διδάχθηκαν.

 

Η εύρεση της όρθιας θέσης οδήγησης που είναι απαραίτητη για κίνηση εκτός δρόμου, η κατανόηση της τοποθέτησης του σώματος σωστά πάνω στην μοτοσυκλέτα, αλλά και η χρήση των μοχλών που προσφέρει το τιμόνι και τα μαρσπιέ, έδιωξαν τα πρώτα σύννεφα από το μυαλό. Ακολούθησε η οδήγηση με τους αναβάτες όρθιους, οι ασκήσεις σε κώνους, οι στροφές, ανοιχτές και κλειστές, μέχρι το μεσημέρι, όπου οι αναβάτες είχαν μάθει να ελέγχουν τις μοτοσυκλέτες τους άριστα.
Το επόμενο στάδιο ήταν το ελαφρύ γεύμα, για να ακολουθήσει η χωμάτινη βόλτα στα βουνά της Λαυρεωτικής, όπου έγιναν πράξη όλα όσα οι μαθητές διδάχθηκαν όλη μέρα.

 

Το σεμινάριο τελείωσε με ασκήσεις στα φρένα με και χωρίς ABS, ενώ οι απονομές των πιστοποιητικών παρακολούθησης έδωσαν τα απαραίτητα βραβεία στους αναβάτες για να μπορούν και με την “σφραγίδα” των εκπαιδευτών, να οδηγούν πλέον με ασφάλεια και άνεση σε δασικούς χωματόδρομους.

 

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη GSMOTOCLUB!

 

Πληροφορίες – εγγραφές: www.rideit.gr

 

Διαβάστηκε 2264 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Απρίλιος 2014 10:56

Newsletter

Χάρτα Οδικής Ασφάλειας

location form services faqs FacebookLogo
Location Φόρμα Εγγραφής Τιμοκατάλογος FAQS Facebook