Τετάρτη, 19 Μάρτιος 2014 13:12

Χωμάτινη εκπαιδευτική εκδρομή στον Ελικώνα!

Γράφτηκε από
Στις 30 Μαρτίου     Αλλάζει η ώρα, ανεβαίνει η θερμοκρασία, και η σχολή Ride It συνδυάζει τα βουνά με την θάλασσα! Επόμενο χωμάτινη εκπαιδευτική εκδρομή, στον Ελικώνα!      

 

Θα συνδυάσουμε τις διαδρομές που βρίσκονται κοντά στην θάλασσα, θα πάρουμε τις μυρωδιές μας από το αλάτι και θα ανέβουμε ψηλά, πάνω από τα 1000 μέτρα, για να να αναπνεύσουμε καθαρό οξυγόνο από τα έλατα του Ελικώνα. 

Θα ξεκινήσουμε από την Μάνδρα, θα περάσουμε τον Λουτρόπυργο και θα ανέβουμε στο Μελετάκι, και από εκεί, δίπλα από τα Μέγαρα θα σκαρφαλώσουμε στον Πατέρα για να καταλήξουμε στο πρώτο μέρος της διαδρομής μας, στα Βίλια.

 

Έπειτα από την σύντομη ξεκούραση, θα συνεχίσουμε στις παρυφές του Κιθαιρώνα, θα περάσουμε τις Πλαταιές και θα κινηθούμε παραλιακά, προς τον Άγιο Βασίλειο. Η Λεύτκρα, η Ελλοπία και η Δόμβραινα, θα μας δώσουν την απαραίτητη φόρα για να ανέβουμε στα 1500 μέτρα του Ελικώνα! Από την Αρβανίτσα, θα καταλήξουμε ξανά από χώμα στο χωριό Ελικώνας, που θα είναι και το τέλος της διαδρομής μας. 
Μετά από 200 απολαυστικά χιλιόμετρα, θα απολαύσουμε τις τοπικές λιχουδιές πριν επιστρέψουμε από άσφαλτο στην Αθήνα (περίπου 120 χιλιόμετρα).

Η εκδρομή θα γίνει στις 30 Μαρτίου, Κυριακή, και η αναχώρηση στις 09:00 από το τουριστικό περίπτερο Χαϊδαρίου, στην Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου.

 

Σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής, θα διεξαχθεί σεμινάριο αναφορικά με τον τρόπο που περνάμε νεροφαγώματα, δύσκολα περάσματα αλλά και θα υπάρχει υποστήριξη τόσο σε τεχνικά ζητήματα όσο και σε οδηγικά σε όποιες δυσκολίες προκύψουν.
Οι φίλοι αναβάτες που θέλουν να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους και να εντρυφήσουν στην χωμάτινη οδήγηση, να μοιραστούν με τους εκπαιδευτές τις αδυναμίες τους και να βελτιωθούν, θα έχουν την ευκαιρία τους μέσα στην ομορφιά της φύσης, πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα και την υποστήριξη των ειδικών. 
Θα υπάρχει πλοήγηση και πλήρης τεχνική υποστήριξη, εκπαίδευση σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής, τεχνικές και οδηγικές συμβουλές.
Το κόστος βρίσκεται στα 25euro για την τετράωρη εκδρομή μέχρι τα Βίλια και στα 40euro για το σύνολο της διαδρομής, μέχρι τον Ελικώνα. (οι τιμές δεν περιλαμβάνουν Φ.Π.Α.)

Απαιτείται πλήρης προστατευτικός εξοπλισμός (enduro ή τουρισμού) και μοτοσυκλέτα σε καλή λειτουργική κατάσταση με χωμάτινα ελαστικά*. Αναβάτες που θα έρθουν στην εκκίνηση χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό δεν θα γίνουν δεκτοί** 

 

Πληροφορίες – συμμετοχές: www.rideit.gr
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα 
Η δήλωση συμμετοχής γίνεται συμπληρώνοντας την φόρμα εγγραφής στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.rideit.gr/index.php/component/smartformer/?formid=1

*Δυνατότητα ενοικίασης χωμάτινων ελαστικών από το κατάστημα ΡΟΔΑΜΟΤΟ
**Ρωτήστε μας αν χρειάζεστε εξοπλισμό

Διαβάστηκε 2597 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Μάρτιος 2014 13:23

Newsletter

Χάρτα Οδικής Ασφάλειας

location form services faqs FacebookLogo
Location Φόρμα Εγγραφής Τιμοκατάλογος FAQS Facebook