Δευτέρα, 27 Ιανουάριος 2014 12:28

Reportaz - Enduro…. Eating!

Γράφτηκε από
Μία διαφορετική προσέγγισηΤην ίδια ώρα που κάποιοι φόρτωναν τις Enduro μοτοσυκλέτες τους στα trailer για να μεταβούν στην Ανάβυσσο, οι ‘’On/off-άδες’’ ξεκινούσαμε από την Άνω Βούλα για να διανύσουμε την διαδρομή μέχρι εκεί, από χώμα.

Μαζευτήκαμε γύρω στις 50 μοτοσυκλέτες, endurο καθαρόαιμες, σύγχρονες και παλιές, ψευδοenduro, δίχρονες ή τετράχρονες, ενώ την μεγάλη παρέα συμπλήρωσαν οι δικύλινδρες Adventure, των 800, 990 και 1200 κυβικών εκατοστών. Όλοι με χωμάτινα ελαστικά, όλοι με τον σωστό προστατευτικό εξοπλισμό και φυσικά, όλοι με την διάθεση στα ύψη.

 

Με πλοηγούς και υποστήριξη τους εκπαιδευτές της σχολής ασφαλούς οδήγησης RideIt, ξεκινήσαμε από το μέρους του ραντεβού, στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας, με σκοπό να φτάσουμε στην Ανάβυσσο από χώμα.

Η είσοδος στο βουνό έγινε από τον Κρεμαστό Λαγό, στην Άνω Βούλα, απ’ όπου περάσαμε από τον Σταυραετό και την Ραψάνα, για να οδηγήσουμε σε πατημένο χωματόδρομο, με άριστη πρόσφυση. Πολλές μοτοσυκλέτες στο βουνό, αρκετή προσοχή και σωστές αποστάσεις για να έχουμε ασφάλεια, και λίγη ώρα μετά, φτάναμε στο Κορωπί, αφού πρώτα είχαμε κυκλώσει το Μαυροβούνι. Από εκεί, συναντήσαμε την υπόλοιπη παρέα στην Βάρης – Κορωπίου, για να πατήσουμε ξανά χώμα κοντά στα Καλύβια. Ένα σκασμένο λάστιχο σε KTM 990 Adventure μας καθυστέρησε, αλλά ήταν μία εξαιρετική ευκαιρία για να διεξαχθεί μάθημα επισκευής του επί τόπου, όπως και έγινε. Η παρέα συνέχισε ξανά προς Ανάβυσσο, όπου βρεθήκαμε λίγη ώρα μετά, αφήνοντας τους μεν – endurάδες να συνεχίσουν την βόλτα στις διαδρομές που είχαν ειδικά σχεδιαστεί, και πίνοντας καφέ οι δε – On/offάδες, απολαμβάνοντας τον ήλιο.

 

Λίγη ώρα μετά, η ομάδα των δικύλινδρων και μονοκύλινδρων On/Off συνέχισε την βόλτα της στην Λαυρεωτική. Από την Παλαιά Φωκαία όπου και έγινε η εκκίνηση, διασχίσαμε την πίστα προπόνησης στο Πυργάκι, για να κυκλώσουμε το Θυμάρι και να φτάσουμε στον Χάρακα και τα Λεγραινά, και από εκεί να ανέβουμε στον Άγιο Κωσταντίνο για να κάνουμε διάλλειμα στο “Χάος”. Η στάση στην φύση μας άνοιξε την όρεξη και η συνέχεια μας βρήκε να καταλήγουμε σε γνωστή ταβέρνα της περιοχής της Αναβύσσου, όπου συνεχίσαμε το δικό μας Enduro… Eating, αφήνοντας τους τρελούς με τα καθαρόαιμα να αλωνίζουν στα γύρω βουνά!

 

 

Διαβάστηκε 1910 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Ιανουάριος 2014 12:34

Newsletter

Χάρτα Οδικής Ασφάλειας

location form services faqs FacebookLogo
Location Φόρμα Εγγραφής Τιμοκατάλογος FAQS Facebook