Τετάρτη, 27 Νοέμβριος 2013 13:51

Ride It – Enduro Training Level 1

Γράφτηκε από
Με απόλυτη επιτυχία!Άλλο ένα σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης, Enduro Training Level 1 διοργανώθηκε με επιτυχία από την σχολή ασφαλούς οδήγησης Ride It. Η διοργάνωση έγινε από το δραστήριο forum μοτοσυκλετιστών, dirt-bike (www.dirt-bike.gr), το οποίο έχει ασπαστεί την ιδέα της σωστής εκμάθησης και έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της σχολής.

 

Το τρίτο σεμινάριο που διοργανώθηκε από το dirt-bike, συμπλήρωσε για μία ακόμη φορά τις συμμετοχές από αναβάτες που διψούσαν για μάθηση. Κάθε είδους μοτοσυκλέτα, ακόμη και πιο παλιές τετράχρονες endure – on/off συμμετείχαν στο σεμινάριο, αφού η οδήγηση της μοτοσυκλέτας παραμένει ίδια για όλους και για όλες.
Την παράσταση φυσικά έκλεψαν οι μικροί αναβάτες, Σωκράτης Ζώτος με Kawasaki KX 85, Κώστας Γεροντάκης με Suzuki RM 85, Κώστας και Δημήτρης Καρακώστας με Gas Gas MX 50 και IMR 150, οι οποίοι έδωσαν ελπίδα στον χωμάτινο χώρο.
Το μάθημα ξεκίνησε με θεωρία και επεξήγηση σε slides που προβάλλονταν μέσω προτζέκτορα, στην αίθουσα διδασκαλίας, για να προχωρήσει με πρακτική εξάσκηση αναφορικά με την θέση οδήγησης, και την στάση σώματος.
Μετά τις ασκήσεις σε κώνους, ακολούθησαν ασκήσεις στην πίστα της σχολής, μέσα στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό πάρκο Λαυρίου, όπου οι μαθητές διδάχτηκαν τον σωστό τρόπο για οδήγηση σε ανηφόρες και κατηφόρες.
Πριν από αυτό, το μάθημα αναφορικά με το φρενάρισμα, οι γρήγορες στροφές και οι επιταχύνσεις, ήταν αυτό που έδωσε στους μαθητές την άνεση να οδηγούν ξεκούραστα κερδίζοντας χρόνο.
Μετά το μεσημεριανό διάλειμμα για φαγητό και ξεκούραση, ακολούθησε βόλτα στα μονοπάτια της Λαυρεωτικής, οδήγηση σε πίστα, συμβουλές κατά την βόλτα, αλλά και πρακτική εξάσκηση σε όλο το πρόγραμμα της ημέρας.
Το μάθημα τελείωσε με την απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης όπου όλοι έδωσαν ραντεβού για το επερχόμενο Enduro Training Level 2.

 

Διαβάστηκε 2427 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Νοέμβριος 2013 14:39

Newsletter

Χάρτα Οδικής Ασφάλειας

location form services faqs FacebookLogo
Location Φόρμα Εγγραφής Τιμοκατάλογος FAQS Facebook