Παρασκευή, 01 Νοέμβριος 2013 13:41

Ρεπορτάζ – Ride It – Adventure Training Level 1

Γράφτηκε από
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 6 Οκτωβρίου  Το Φθινόπωρο μπήκε με τις καλύτερες θερμοκρασίες για την σχολή RideIt, της οποίας οι μαθητές απόλαυσαν ένα μονοήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Adventure Training, στις εγκαταστάσεις της σχολής, στο Λαύριο.

Οι συμμετέχοντες είχαν ως σύμμαχο τον ήλιο και το ελαφρύ αεράκι που επέτρεπε την άσκηση χωρίς να κάνει την εμφάνισή του ο ιδρώτας, ενώ όλο το πρόγραμμα κύλισε άψογα όλη την εκπαιδευτική ημέρα.

 

Η θεωρία συνοδεύτηκε από ασκήσεις για τον σωστό έλεγχο της μοτοσυκλέτας, από οδήγηση σε επίπεδο χωμάτινο τερέν για πλήρη ασφάλεια κατά την διεξαγωγή του μαθήματος, και συνεχίστηκε με κοντρόλ σε κορίνες. Οι αναβάτες, είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν την σωστή στάση σώματος, την όρθια θέση οδήγησης, τα μυστικά για εύκολο στρίψιμο, την εκκίνηση σε ανηφόρα, κατάβαση αλλά και πέρασμα από νεροφαγώματα, τόσο στον χώρο του Τεχνολογικού Πάρκου, όπου είναι και η έδρα της σχολής, όσο και στο βουνό. Στο διάλλειμα για φαγητό, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της σύντομης βόλτας στην οποία έγιναν πράξη όλα τα παραπάνω.  

Είδαμε φίλους και γνωστούς που ήρθαν για προπόνηση, αλλά και αναβάτες που έφτασαν – αυθημερόν – από την Θεσσαλονίκη, για να παρακολουθήσουν το σεμινάριο της σχολής RideIt. Την παράσταση φυσικά έκλεψε ο 9χρονος Σωκράτης Ζώτος ο οποίος συμμετείχε με το Kawasaki KX 65 του μαζί με τον πατέρα του, δείχνοντας – στον μπαμπά- ποια είναι τα σωστό βήματα προς την σωστή και ασφαλή οδήγηση στο χώμα.  

Επόμενη διοργάνωση της σχολής είναι η χωμάτινη εκπαιδευτική εκδρομή Travel Enduro στην Υλίκη, στις 10 Νοεμβρίου, το Enduro Training Level 1 στις 17 Νοεμβρίου και το Adventure Training Level 2, που θα γίνει στις 24 Νοεμβρίου.

 

Λεπτομέρειες – συμμετοχές: www.rideit.gr 

 

Διαβάστηκε 2213 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Νοέμβριος 2013 13:53

Newsletter

Χάρτα Οδικής Ασφάλειας

location form services faqs FacebookLogo
Location Φόρμα Εγγραφής Τιμοκατάλογος FAQS Facebook