Τετάρτη, 29 Μάιος 2013 08:19

Ρεπορτάζ – Travel Enduro στην Λίμνη Ηραίου

Γράφτηκε από
Από την σχολή Ride It   Οι ομορφιές της Αττικής είναι γνωστές σε λίγο κόσμο και η σχολή Ride It αναλαμβάνει να τις δείξει και σε όσους δεν έχουν πάει βόλτα σε αυτές. Η τετράωρη χωμάτινη εκπαιδευτική εκδρομή που έγινε στα Γεράνεια, είχε ως στόχο αυτό ακριβώς: Μία βόλτα στις κορυφές, με εκπαίδευση σε συγκεκριμένα σημεία, οδήγηση σε μοναδικούς δασικούς δρόμους και κατάληξη στο Ηραίο, στην Λίμνη Βουλιαγμένης, έξω από το Λουτράκι.

 

Όσοι άκουγαν εκδρομή στην “Λίμνη Βουλιαγμένης” πίστευαν ότι θα φτάναμε από χώμα στην γνωστή Βουλιαγμένη, όπου παρεμπιπτόντως υπάρχει και εκεί λίμνη, αλλά κλειστή από τα βράχια και χωρίς πρόσβαση για μοτοσυκλέτες, παρά για ιαματικά μπάνια.

 

Εμείς είχαμε στο μυαλό μας την άλλη λίμνη, αυτή που βρίσκεται στο δυτικό άκρο του Λουτρακίου, η οποία είναι μία λιμνοθάλασσα που επικοινωνεί με τον Κορινθιακό κόλπο μέσω μίας στενής λωρίδας γης. Προκειμένου να περιοριστούμε στα 80 χιλιόμετρα διαδρομής, μιας και τα Γεράνεια προσφέρουν διαδρομές 200 και πέρα χιλιομέτρων, ξεκινήσαμε από τα Μέγαρα, περάσαμε ψηλά πάνω από την Κινέττα όπου κάναμε και ένα διάλλειμα στην κορυφή, πάνω από τα τούνελ της εθνικής οδού, για να απολαύσουμε το τοπίο. Η συνέχεια είχε την ανάβαση στα Γεράνεια και οδήγηση σε σημεία όπου πέρναγαν οι ειδικές του Ράλι Ακρόπολις για να κατέβουμε στα Πίσια, στο ξύλινο σπίτι που βρίσκεται πάνω σε ένα δέντρο, για την επόμενη στάση μας. Περνώντας πλέον στην βόρεια πλευρά των Γερανείων και κατηφορίζοντας προς την Λίμνη Ηραίου, τελειώσαμε την διαδρομή απολαμβάνοντας την θάλασσα από ψηλά, λίγο πριν καταλήξουμε στον αρχαιολογικό χώρο Ηραίου. Εκεί έγινε και η τελευταία στάση, στο ακρωτήριο πάνω από τον ναό, λίγο πριν ξεκινήσουμε για την τελευταία μας διαδρομή όπου θα διαπιστώναμε ποιος είναι ο πιο γρήγορος στο… πιρούνι!

 

Διαβάστηκε 2128 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Μάιος 2013 08:47

Newsletter

Χάρτα Οδικής Ασφάλειας

location form services faqs FacebookLogo
Location Φόρμα Εγγραφής Τιμοκατάλογος FAQS Facebook