Δευτέρα, 13 Μάιος 2013 08:45

Ride It – Διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στον Παρνασσό

Γράφτηκε από
Διήμερο Travel Enduro στις 18 – 19 Μαίου! Ένα μοναδικό διήμερο ταξίδι διοργανώνει η σχολή ασφαλούς οδήγησης Ride It, στον Παρνασσό, το σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαίου. Στα πλαίσια των χωμάτινων εκπαιδευτικών εκδρομών, το διήμερο στον Παρνασσό θα παρέχει μέσω των εκπαιδευτών της σχολής Ride It, εκπαίδευση σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής, αλλά και πλήρη τεχνική υποστήριξη όπως και εύρεση της διαδρομής και πλοήγηση αυτής.

 

Η διαδρομή θα ξεκινήσει από την Αθήνα και μετά τα Δερβενοχώρια, θα περάσει από την Θήβα και θα κινηθεί στις ειδικές διαδρομές του Rally Acropolis, στο οροπέδιο των Μουσών και στην Ευαγγελίστρια. Σειρά έχει ο Ελικώνας και το πέρασμα στην Ανατολική πλευρά του Παρνασσού, απ’ όπου, από την Αμφίκλεια θα ξεκινήσει το τελευταίο τμήμα της διαδρομής της πρώτης μέρας, προς Άνω Πολύδροσο. Εκεί θα γίνει η διανυκτέρευση σε σκηνές, με παροχές από φιλικό σπίτι για όσους θελήσουν, ενώ υπάρχει δυνατότητα για διαμονή σε δωμάτια σε παρακείμενα ξενοδοχεία για όσους προτιμούν τον συγκεκριμένο τρόπο ξεκούρασης.
Η επόμενη μέρα, Κυριακή, θα μας βρει να ανεβαίνουμε στην κορυφή του Παρνασσού από το χιονοδρομικό κέντρο, για να κατέβουμε ξανά στο Λιβάδι από χωματόδρομους, και να πάρουμε τον χωμάτινο δρόμο της επιστροφής.
Αυτή τη φορά θα περάσουμε από την Αράχωβα προς το Δίστομο, και θα κινηθούμε στο Κυριάκι, διασχίζοντας ξανά τον Ελικώνα, από την Νότια πλευρά του. Θα πιούμε τον καφέ μας στην Αρβανίτσα και μετά την Δόμβραινα και την Ελοπία, θα καταλήξουμε στις Ερυθρές. Μία πανέμορφη ασφάλτινη διαδρομή στα δυτικά της Πάρνηθας θα μας επαναφέρει στην Αθήνα, δίνοντας μας τις ωραιότερες εικόνες για το τελείωμα ενός απολαυστικού διημέρου, οδηγώντας ανάμεσα στα έλατα του Παρνασσού, στις κορφές του Ελικώνα και τις ειδικές του Rally Acropolis!
Τα συνολικά χιλιόμετρα της διαδρομής είναι 450 εκ των οποίων τα 320 περίπου αφορούν χωμάτινες διαδρομές (1η μέρα: 150 περίπου, 2η μέρα: 170 περίπου).
Οι χωμάτινες διαδρομές είναι βατές για αναβάτες με μικρή εμπειρία σε χωματόδρομους, ιδανικές για όσους έχουν περάσει το Adventure Training Level 1 της σχολής Ride It. Είναι η ιδανική εκδρομή για να μάθει κάποιος τα μυστικά στην οδήγηση στο βουνό, μιας και στους ατελείωτους δασικούς χωματόδρομους, συναντάμε το ιδανικό πεδίο εκπαίδευσης.
Θα υπάρχει πλήρη υποστήριξη σε τεχνικές οδήγησης από τους εκπαιδευτές της σχολής.
Απαιτούνται χωμάτινα ελαστικά καθώς και πλήρης προστατευτικός εξοπλισμός αναβάτη (Κράνος, jacket, παντελόνι, μπότες, γάντια). Αν δεν υπάρχουν, μπορούμε να σας προμηθεύσουμε.
Χωμάτινα ελαστικά μπορείτε να νοικιάσετε από συνεργαζόμενα καταστήματα.
Επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέρειες.
Το κόστος της εκδρομής ανέρχεται στα 80euro (η τιμή δεν περιλαμβάνει Φ.Π.Α.)
Για δηλώσεις απευθυνθείτε στο site της σχολής Ride It, www.rideit.gr , ή απευθείας στην σχετική φόρμα εγγραφής, https://www.rideit.gr/index.php?option=com_smartformer&formid=1  

Διαβάστηκε 2577 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Μάιος 2013 08:51

Newsletter

Χάρτα Οδικής Ασφάλειας

location form services faqs FacebookLogo
Location Φόρμα Εγγραφής Τιμοκατάλογος FAQS Facebook