Τρίτη, 23 Απρίλιος 2013 09:14

Ride It –Adventure Training Level 1

Γράφτηκε από
Στις 12 Μαίου Η Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης Ride It, διοργανώνει σεμινάριο Adventure Training Level 1, την Κυριακή 12 Μαΐου. Τα μαθήματα θα γίνουν στην έδρα της σχολής, στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, σε κλειστό ελεγχόμενο χώρο με την μέγιστη ασφάλεια. Αφορούν στους αναβάτες που επιθυμούν να μάθουν την σωστή τεχνική για οδήγηση μοτοσυκλετών On/off σε εκτός δρόμου διαδρομές.

 


 Το πρώτο επίπεδο εκμάθησης είναι το σημαντικότερο ακόμη και για αναβάτες με εμπειρία, μιας και χτίζει τις σωστές βάσεις για τα επόμενα levels. Διορθώνει παράλληλα λάθη “εμπειρικής εκμάθησης” ενώ παράλληλα δίνει στους νέους με λιγοστή εμπειρία αναβάτες την δυνατότητα να ξεκινήσουν σωστά την επαφή τους με την οδήγηση off road. Στόχος των μαθημάτων άλλωστε είναι η κατανόηση των λειτουργιών της μοτοσυκλέτας και του ευκολότερου χειρισμού της, για μεγιστοποίηση της απόλαυσης και οδήγηση με μέγιστη ασφάλεια σε χωμάτινες διαδρομές. Το θεωρητικό κομμάτι γίνεται σε αποκλειστικής διάθεσης αίθουσα και περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:
• Σωστός εξοπλισμός αναβάτη
• Ανάλυση της σωστής θέσης οδήγησης, καθιστής και όρθιας
• Ο ρόλος του σώματος στον έλεγχο της μοτοσυκλέτας
• Η σημασία του βλέμματος στην οδήγηση
• Το γυροσκοπικό φαινόμενο και η επιρροή του
• Οι αναρτήσεις και ο ρόλος τους
• Στρίψιμο σε ανοιχτές και κλειστές στροφές
• Ιδανικές γραμμές για ξεκούραστη οδήγηση
• Σωστό φρενάρισμα, θέση σώματος και ιδανική κατανομή πίεσης σε μπροστινό και πίσω φρένο 
Μετά την θεωρία, ακολουθεί πρακτική εξάσκηση σε όλα τα παραπάνω, σε ειδικά διαμορφωμένο ελεγχόμενο χώρο, υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών της σχολής.
Κατά την διάρκεια της ημέρας, οι εκπαιδευόμενοι έχουν την ευκαιρία να κάνουν πράξη όλα τα παραπάνω, σε ειδικά επιλεγμένη χωμάτινη διαδρομή, με διορθώσεις και συμβουλές από τους εκπαιδευτές της σχολής, κατά την διάρκεια της.
Το κόστος βρίσκεται στα 90euroκαι περιλαμβάνει εκτός των μαθημάτων, πρωϊνό, ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα, αυτοκόλλητα με το λογότυπο της σχολής, αναμνηστικό μπλουζάκι και πιστοποιητικό παρακολούθησης (οι τιμές δεν περιλαμβάνουν Φ.Π.Α.). Για όλους όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν επαναληπτικά το Adventure Training 1 υπάρχει ειδική τιμή προσφοράς. 
Η διάρκεια του μαθήματος είναι από τις 10:00 έως τις 17:00 (ώρα προσέλευσης 09:00 – 09:30)
Απαιτείται πλήρης εξοπλισμός προστασίας αναβάτη, κράνος, μπουφάν, παντελόνι, γάντια, μπότες*.
Τα μαθήματα γίνονται με ασφάλτινα ελαστικά, σε καλή κατάσταση, χωρίς να αποκλείονται τα χωμάτινα.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα
Πληροφορίες – συμμετοχές
www.rideit.gr ή απευθείας στην φόρμα εγγραφής της σχολής: https://www.rideit.gr/index.php?option=com_smartformer&formid=15
* Επικοινωνήστε μαζί μας αν χρειάζεστε εξοπλισμό.

Διαβάστηκε 2835 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Απρίλιος 2013 09:22

Newsletter

Χάρτα Οδικής Ασφάλειας

location form services faqs FacebookLogo
Location Φόρμα Εγγραφής Τιμοκατάλογος FAQS Facebook