Δευτέρα, 08 Απρίλιος 2013 16:57

Ride It Travel Enduro – Πάμε Γεράνεια!

Γράφτηκε από
Τετράωρη και μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή     Την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου, η σχολή ασφαλούς οδήγησης Ride It, διοργανώνει τετράωρη εκπαιδευτική εκδρομή, απόστασης 80 χιλιομέτρων, στα Γεράνεια και σας προσκαλεί.

Η εκκίνηση θα γίνει στις 09:00 από τα Goodys της Εθνικής Οδού στο ύψος των Μεγάρων (κατεύθυνση προς Κόρινθο) ενώ η ώρα προσέλευσης αρχίζει στις 08:00 για τεχνικό και γραμματειακό έλεγχο. Η διαδρομή θα διασχίσει τα Μέγαρα, θα φτάσει στην Κινέτα απ’ όπου θα βρισκόμαστε ήδη ψηλά στα Γεράνεια, για να περάσουμε στην πλευρά του Κορινθιακού, και να αρχίσουμε να κατεβαίνουμε προς τα Πίσια. Θα κάνουμε μία στάση στο ξύλινο σπίτι που βρίσκεται εγκατεστημένο πάνω σε ένα δέντρο (!) και από εκεί, θα βολτάρουμε στις παραλίες του Κορινθιακού, πριν καταλήξουμε για καφέ, στην Λίμνη Βουλιαγμένης - Ηραίου και στον αρχαιολογικό χώρο που κρύβεται σε μικρή απόσταση από αυτήν. Η διαδρομή έχει διάρκεια 4 ώρες, και η απόσταση της επιστροφής από το Ηραίο προς την Αθήνα βρίσκεται στην μία ώρα περίπου (μέσω Λουτρακίου). Θα υπάρχουν και ενδιάμεσες στάσεις στην περίπτωση που κάποιος θέλει να αποχωρήσει νωρίτερα. Όσοι όμως επιθυμούν να περάσουν όλη την ημέρα τους στο βουνό, θα έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν τη βόλτα τους, στην ολοήμερη εκδρομή, με άλλα 100 χιλιόμετρα χωμάτινης διαδρομής, γύρω από τα Γεράνεια. Η βόλτα θα συνεχίσει από το Ηραίο προς τα Πίσια, η διαδρομή θα ανέβει ψηλά στα Γεράνεια και να προχωρήσει προς την Μαυρολίμνη για να ανέβει πιο ψηλά ακόμη, στο διάσελο απ’ όπου θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε τον Κορινθιακό και τον Σαρωνικό κόλπο, από το ίδιο σημείο. Θα αρχίσουμε να κατεβαίνουμε προς τα Μέγαρα, και από εκεί, θα περάσουμε κοντά από τις παλιές ειδικές του Ράλι Ακρόπολις, στην Ευαγγελίστρια, για να καταλήξουμε λίγο μετά στην Μάνδρα, και στα διόδια της Εθνικής οδού, έχοντας κυκλώσει τα Γεράνεια, φτάνοντας τα 180 χιλιόμετρα συνολικής διαδρομής! 
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχει πλοήγηση, βοήθεια σε όποια τμήματα της διαδρομής κριθεί απαραίτητο και τεχνική υποστήριξη από τους έμπειρους εκπαιδευτές της σχολής, ενώ σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής θα γίνει εκπαίδευση αναφορικά με τον τρόπο που περνάμε νεροφαγώματα, νερολακούβες κλπ. Το κόστος ανέρχεται στα 25euro για την τετράωρη εκδρομή και στα 40euro για την μονοήμερη (διαφορά 15euro για την ολοήμερη).
O βαθμός δυσκολίας είναι επιπέδου Adventure Training Level 1 ενώ δεν είναι απαραίτητα τα χωμάτινα ελαστικά (εκτός αν βρέξει).
Απαιτείται πλήρης προστατευτικός εξοπλισμός (enduro ή τουρισμού) και μοτοσυκλέτα σε καλή λειτουργική κατάσταση. Δεκτά και ασφάλτινα ελαστικά αν ο καιρός το επιτρέπει (αναλόγως καιρού, η σχολή RideIt θα αποφασίσει τελευταία στιγμή για το αν θα γίνουν δεκτά ή όχι τα ασφάλτινα ελαστικά). Αναβάτες που θα έρθουν στην εκκίνηση χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό δεν θα γίνουν δεκτοί*  *Ρωτήστε μας αν χρειάζεστε εξοπλισμό. Πληροφορίες – Συμμετοχές www.rideit.gr, ή δηλώστε απευθείας συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.rideit.gr/index.php?option=com_smartformer&formid=1

Διαβάστηκε 2572 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Απρίλιος 2013 17:12

Newsletter

Χάρτα Οδικής Ασφάλειας

location form services faqs FacebookLogo
Location Φόρμα Εγγραφής Τιμοκατάλογος FAQS Facebook