Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος 2013 14:13

Ρεπορτάζ - Ride It – Enduro Training στις 3 Φεβρουαρίου

Γράφτηκε από
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία Άλλο ένα σεμινάριο Enduro Training Level 1 ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την σχολή ασφαλούς οδήγησης Ride It. Το σεμινάριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με το χωμάτινο forum, dirt-bike.gr, και τα μέλη του είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό ολοήμερο μάθημα.

 

Το ραντεβού δόθηκε στις εγκαταστάσεις της σχολής Ride It στο Λαύριο, και το μάθημα ξεκίνησε με θεωρία διάρκειας μιας ώρας. Εκεί αναλύθηκαν τρόποι για σωστό χειρισμό της μοτοσυκλέτας, για οδήγηση με όρθια στάση σώματος αλλά και σε σχέση με την επιρροή του βάρους του αναβάτη στην μοτοσυκλέτα.

Σκοπός του μαθήματος ήταν να χτιστεί μία γερή βάση ώστε πάνω σε αυτήν, οι αναβάτες να μπορούν να βελτιώσουν την τεχνική τους και να οδηγήσουν πιο άνετα, πιο ξεκούραστα, και με περισσότερη ασφάλεια.

Ακολούθησαν τεχνικές σε πραγματικές συνθήκες που έλαβαν χώρα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με κορίνες, όπου οι αναβάτες έκαναν πράξη τις ασκήσεις, υπό τις οδηγίες των εκπαιδευτών. Ακολούθησε οδήγηση σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα μέσα στον χώρο του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου στην οποία οι αναβάτες έμαθαν τους τρόπους για σωστή ανάβαση και κατάβαση σε πλαγιές, αλλά και οδήγηση σε σαμάρια.

Μετά το διάλειμμα για ξεκούραση και φαγητό, ακολούθησε βόλτα στα μονοπάτια της Λαυρεωτικής όπου έγιναν πράξη σε πραγματικές συνθήκες όλες οι πρωϊνές ασκήσεις. Η οδήγηση σε πιστάκι προπόνησης και η επιστροφή από μονοπάτια ήταν το αποκορύφωμα τόσο για τους αναβάτες, όσο και για τις αναβάτριες που δοκίμασαν τις δυνατότητες τους.

 

Πληροφορίες – συμμετοχές, www.rideit.gr

 

Διαβάστηκε 2526 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος 2013 14:23

Newsletter

Χάρτα Οδικής Ασφάλειας

location form services faqs FacebookLogo
Location Φόρμα Εγγραφής Τιμοκατάλογος FAQS Facebook