Παρασκευή, 30 Νοέμβριος 2012 13:53

Ρεπορτάζ – Διήμερο RideIt Enduro Training!

Γράφτηκε από
Επιτυχημένη έναρξη! Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το πρώτο Enduro Training 1 της σχολής Ασφαλούς Οδήγησης, Ride It. Για τις ανάγκες του σεμιναρίου φτιάχτηκε μία πίστα για ασκήσεις με ανηφόρες, κατηφόρες, σαμάρια, στροφές, μπερμ, τραπέζι, νεροφάγωμα, άλματα, προκειμένου οι αναβάτες να εντρυφήσουν στις βασικές αρχές της οδήγησης off road.  


Η εκπαίδευση έγινε από τον τρεις φορές πρωταθλητή Ελλάδος στο enduro, Τάκη Μανιάτη, ο οποίος μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες τα μυστικά της off road οδήγησης, και τον Βασίλη Μπούδρο. Η ανταπόκριση των αναβατών ήταν μεγάλη για την πρώτη φορά που γίνονται οργανωμένα μαθήματα για μοτοσυκλέτες enduro, έτσι ώστε να στηθεί μία σωστή βάση από την αρχή για αναβάτες κάθε επιπέδου. Έτσι, μαθητές με μεγάλη εμπειρία, όπως και ο πρωταθλητής Ελλάδος Junior, Ηλίας Κυριλής, αλλά και μέτριου επιπέδου αναβάτες, ή οδηγοί με “χρόνια στην πλάτη”, αλλά και με πολλά λάθη, βρέθηκαν το σαββατοκύριακο 10-11 Νοεμβρίου στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.
Το σεμινάριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με το πολυπράγμων dirt-bike.gr του οποίου μέλη συμμετείχαν και τις δύο ημέρες, Σάββατο και Κυριακή, γεμίζοντας τις διαθέσιμες θέσεις.
Η έναρξη έγινε με θεωρία σε αποκλειστικής διάθεσης αίθουσα με τους αναβάτες να παίρνουν το πρωϊνό τους και να απολαμβάνουν σε προβαλλόμενα slides τις οδηγίες του εκπαιδευτή.

Το μάθημα συνεχίστηκε με ασκήσεις σε κώνους για ισορροπία, βελτίωση της θέσης οδήγησης, ενώ οι μαθητές προχώρησαν σε κλειστές στροφές και ασκήσεις για μείωση της απόστασης φρεναρίσματος.
Στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα, έγινε πρακτική εξάσκηση για πέρασμα σαμαριών, ανεβάσματα σε ανηφόρες και κατεβάσματα με σωστή τοποθέτηση σώματος. Το μεσημεριανό διάλλειμα για φαγητό ακολούθησε η βόλτα στα μονοπάτια της Λαυρεωτικής όπου έγινε πρακτική εξάσκηση σε δύσβατα σημεία, αλλά και σε πίστα προπόνησης με σαμάρια, πολλές στροφές, και εναλλαγές κλίσεων. Στην διαδρομή, αλλά και στην πίστα, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να κάνουν πράξη όσα έμαθαν όλη την ημέρα και να προπονηθούν σωστά σε συγκεκριμένα σημεία.
Το σεμινάριο έληξε με την απονομή βραβείων, πιστοποιητικών παρακολούθησης και αναμνηστικών της σχολής με αποκορύφωμα την κλήρωση δώρων από το dirt-bike.gr για τα μέλη του.

Διαβάστηκε 2494 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Νοέμβριος 2012 14:15

Newsletter

Χάρτα Οδικής Ασφάλειας

location form services faqs FacebookLogo
Location Φόρμα Εγγραφής Τιμοκατάλογος FAQS Facebook