Παρασκευή, 03 Αύγουστος 2012 11:29

Ρεπορτάζ - 1η συγκέντρωση Horizons Unlimited στα Τζουμέρκα

Γράφτηκε από
Το Rideit ήταν εκεί! Οι Horizons Unlimited είναι αυτοί που συναντιόνται ιντερνετικά και ανταλλάσσουν απόψεις στο παγκόσμιο forum με την ίδια ονομασία, σχετικά με τα ταξίδια που έχουν κάνει σε όλο τον κόσμο, ή πρόκειται να κάνουν.    


 Η βοήθεια μεταξύ των αναβατών είναι μεγάλη και μπορεί κανείς να μάθει λεπτομέρειες για τοποθεσίες που δεν αναφέρονται πουθενά στους τουριστικούς οδηγούς. Για πρώτη φορά, η ελληνική κοινότητα των Horizons Unlimited πραγματοποίησε συνάντηση των μελών στα Τζουμέρκα, στο καταφύγιο των Πραμάντων, όπου πάνω από εκατόν είκοσι μοτοσυκλετιστές παραβρέθησαν και πέρασαν ένα μαγευτικό τετραήμερο.Οι οργανωτές, Δημήτρης Αραμπατζής και Δημήτρης Κίσσωνας είχαν πάρει την απαραίτητη άδεια από το παγκόσμιο forum έτσι ώστε να συγκεντρώσουν τον κόσμο στην Ελλάδα, και η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, μιας και στα Πράμαντα βρέθηκαν αναβάτες ακόμη και από τον Καναδά! Με κάθε λογής δίτροχο, από Vespa, μέχρι R 1200 RT, από KTM 640 Adventure μέχρι και παπί, όλοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους στις παρουσιάσεις που ξεκινούσαν το απόγευμα για να τελειώσουν αργά το βράδυ. Ταυτόχρονα, τις ημέρες που έγινε η συγκέντρωση, αναβάτες απ’ όλο τον κόσμο έκαναν σεμινάρια για αλλαγή ελαστικών, για πρώτες βοήθειες κ.α. με αποτέλεσμα να υπάρχει πάντα κάτι να δεις και να μάθεις.

Η σχολή Rideit – Advanced Riding Courses ακολούθησε το δικό της δρόμο για να φτάσει εκεί. Οι αναβάτες με πλοηγό τον Τάκη Μανιάτη, και ουραγούς τον Βασίλη Μπούδρο και την Πολυτίμη Κυριακοπούλου, ξεκίνησαν από την Αθήνα όπου ενώθηκαν με τους αναβάτες της ΜΑΚΑΝ που πρόσφερε και υποστηρικτικό όχημα, για να φτάσουν στα Τζουμέρκα από χώμα. Ύστερα από συνολικά 750 χιλιόμετρα διαδρομής και δύο μέρες στα ελληνικά βουνά, Παρνασσό, Βαρδούσια, Άγραφα, έφτασαν τελικά στο σημείο της κατασκήνωσης.
Εκεί, οι εκπαιδευτές της σχολής, Τάκης Μανιάτης και Βασίλης Μπούδρος, παρέδωσαν θεωρητικό σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στο χώμα το οποίο στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και είχε μεγάλη προσέλευση από ενδιαφερόμενους. Έπειτα, οι πιο “μάχιμοι” αναβάτες παρακολούθησαν την πρακτική εξάσκηση για οδήγηση σε χαλίκι, στρίψιμο σε στροφές και φρενάρισμα σε σαθρό έδαφος, μιας και είχε δημιουργηθεί ένας φόβος στους παρευρισκόμενους, στο τελευταίο χωμάτινο κομμάτι της διαδρομής. Οι απορίες λύθηκαν, οι αναβάτες ξεκαθάρισαν τα πράγματα στο μυαλό τους και η βόλτα που ακολούθησε την αμέσως επόμενη μέρα στα γύρω βουνά, από το Συρράκο, στο Ανήλειο, στο Χαλίκι, με επιστροφή από το Ματσούκι, επιστέγασε αυτή την όμορφη εκδήλωση των Horizons Unlimited. Και του χρόνου!
Διαβάστηκε 2890 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Αύγουστος 2012 11:52

Newsletter

Χάρτα Οδικής Ασφάλειας

location form services faqs FacebookLogo
Location Φόρμα Εγγραφής Τιμοκατάλογος FAQS Facebook