Τετάρτη, 27 Ιούλιος 2011 14:42

Rideit - Το GS Forum στην Κρήτη- Lvl1

Γράφτηκε από
Απόβαση στην Κρήτη! Μία ιδέα ήταν αρκετή για να οργανωθεί το πρώτο μάθημα του RideIt – Level 1 στο Ηράκλειο Κρήτης! Για πρώτη φορά πραγματοποιείται μάθημα οδήγησης εκτός Αθηνών από σχολή ασφαλούς οδήγησης μοτοσυκλέτας, και το RideIt μπορεί να υπερηφανεύεται γι’ αυτό.
Υπεύθυνο για την όλη διεξαγωγή βέβαια ήταν το GS Forum το οποίο με τα δραστήρια μέλη του, κατάφερε να βρει τους απαραίτητους χώρους, προκειμένου να έρθει σε πέρας μία τέτοια δραστηριότητα.

Στα μέσα Ιουλίου, η ομάδα του RideIt με τους Βασίλη Μπούδρο και Τάκη Μανιάτη κατέβηκε στο Ηράκλειο προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για την εκμάθηση.
Το GS Forum είχε εξασφαλίσει τον υπαίθριο χώρο του αθλητικού κέντρου της Ιατρικής σχολής Ηρακλείου, όπως και το αμφιθέατρο, για το θεωρητικό μάθημα.

Οι συμμετέχοντες, πολλοί από τους οποίους είχαν ελάχιστη σχέση με την χωμάτινη οδήγηση, αλλά και κάποιοι που ταξιδεύουν στις off road διαδρομές της Κρήτης, ήρθαν στην ώρα τους προκειμένου να παρακολουθήσουν το μάθημα και να βελτιώσουν τις γνώσεις τους. Στο θεωρητικό μάθημα το οποίο έγινε με προβολή slides και ομιλία σχετικά με τον σωστό εξοπλισμό μοτοσυκλέτας και αναβάτη, την κατάλληλη θέση οδήγησης, τις στροφές, την επιτάχυνση και επιβράδυνση, οι αναβάτες έλυσαν τις απορίες τους.

Ακολούθησε πρακτική εξάσκηση στον χώρο της Ιατρικής Σχολής Ηρακλείου, σε κώνους, όπου οι αναβάτες έκαναν πράξη το θεωρητικό μάθημα. Διορθώθηκε η στάση του σώματος στους περισσότερους, όλοι κατάλαβαν γιατί πρέπει να στέκονται όρθιοι και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει αυτό στην εκτός δρόμου οδήγηση.
Εξασκήθηκαν όλοι στο στρίψιμο γύρω από κώνους, στην πορεία, όρθιοι πάνω στη μοτοσυκλέτα, και η ξεκούραση, μετά την άσκηση στους 35 βαθμούς κελσίου, ήρθε με το μεσημεριανό γεύμα στο εστιατόριο της σχολής.

Έπειτα, η απογευματινή βόλτα απόστασης τριάντα περίπου χιλιομέτρων, που περιελάμβανε άσφαλτο ώστε να φτάσουν οι αναβάτες στο βουνό, κύκλωσε έναν ορεινό όγκο προς τα Ανώγια, έφτασε μέχρι το Αστυράκι, και κατέληξε στην παλιά εθνική οδό Ρεθύμνου – Ηρακλείου. Η διαδρομή ήταν βατή, με σκληρό χώμα, και ο αέρας φρόντισε για την απομάκρυνση της σκόνης και την ασφάλεια των αναβατών. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής γίνονταν διορθώσεις από τους εκπαιδευτές, ενώ συνέχισαν με πρακτική όσον αφορά την εκκίνηση σε ανηφόρες αλλά και το στρίψιμο, σε πραγματικές πλέον συνθήκες. Η επιστροφή βρήκε τους αναβάτες ξανά στον υπαίθριο χώρο της σχολής, να βελτιώνουν το φρενάρισμα τους, με την χρήση ABS πρώτα, και χωρίς ABS μετά.

Όλοι οι αναβάτες τα κατάφεραν άριστα και βελτίωσαν σημαντικά τις επιδόσεις τους ανεξάρτητα με το επίπεδο οδήγησης στο οποίο βρίσκονταν πριν. Χαρούμενοι όλοι, μας έδειξαν τι σημαίνει Κρητική φιλοξενία και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Φθινόπωρο και το Level 2!

Διαβάστηκε 2679 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2011 20:43

Newsletter

Χάρτα Οδικής Ασφάλειας

location form services faqs FacebookLogo
Location Φόρμα Εγγραφής Τιμοκατάλογος FAQS Facebook